donderdag 27 maart 2008

Foggen



Elk land heeft zijn eigen vreemde gebruiken waar je eerst van opkijkt maar vervolgens niet meer met je ogen om knippert. In Japan was het zo normaal om alles vast te zetten in verband met aardbevingen dat je niet meer opkeek van een antieke Chinese kast die met ongekeerde auto-krik aan het plafond werd gestut of een Friese Staart klok waar aan de voorkant blokjes onder waren gezet om hem van omvallen te behoeden.

KL heeft ook zijn eigen gebruik en dat is Foggen. Foggen is eigenlijk niets anders dan het uitroeien van muggen en muggeneitjes. Hierbij wordt alles ingezet. Twee keer per maand komt een peleton mannen met gasmaskers in de tuin ("no worries mem, no poison-la. In Maleisie wordt achter alles "la" gezet, zo hoor je de hele dag bijvoorbeeld "can do-la") en wordt werkelijk alles uitgeroeid met rook op benzine basis. Ik heb vooral erg te doen met de konijnen die vrij door de tuin hupsen en daardoor de volle laag krijgen. Echt gezond kan het niet zijn, maar wel spectaculair!


Foto's van ons huis tijdens het foggen. Genomen midden op de dag!

2 opmerkingen:

carla zei

Andrea
Het moet de lezer duidelijk zijn dat de foto's overdag gemaakt zijn bij helder weer en zon.
Dat dan alle ramen in je huis uitzicht geven op een mistige dag in Schotland, betekent dat er een dikke laag insketenbestrijdingsmiddel rondom je huis is gelegd. Dit door een employee die in vrolijk troptennue zonder gasmasker zijn werk doet. Ik heb toen ik bij jullie was het contract nagekeken, daarin stond dat het FOG bedrijf alle gezondsheids voorschriften nauwgezet volgde.

Alle insekten zijn in ieder geval dood.
je vader


Het

Anoniem zei

mmaar doen ze dan ook gelijk de tuin van de buren? Of kunnen de muggen uit hun tuin niet over de muur komen (net zoals slangen ook jullie tuin niet inkunnen...)

Misschien de afschrikwekkende werking van killer rabbit Hayden(t)