donderdag 24 januari 2008

God

De kinderen zijn volledig in god geraakt, dat wil zeggen: het houdt ze erg bezig. Waar het vandaan komt is voor ons niet helemaal duidelijk. Al zou het via Joanna kunnen zijn want die zingt de hele dag Philipijnse psalmen (in het Engels).

Ze zijn allemaal op zijn/haar eigen manier bezig met het verschijnsel God en hemel. Zo vroeg Diederik of God met een vliegtuig naar de hemel was gegaan. Toen ik dit "transport-issue" slim dacht te omzeilen door te vertellen dat mensen die dood zijn naar de hemel gaan, stelde Diederik vast dat God dus dood moest zijn.
Emilie vroeg gisteren aan Harm of het klopte (wat ik had verteld) dat de hemel in de lucht is. Harm zei dat dat heel goed zou kunnen en dat hij dat ook dacht. Toen vroeg Emilie hoe dode mensen in de hemel kunnen zijn als we ze in de grond stoppen.

Frederique en Maryse hebben hun eigen idee van God en de hemel. Zo speelden ze vanochtend dat Lady Moonshine (My little pony) dood ging en naar de hemel zou gaan waar Dog (letters kloppen!) en de zebra (...) op haar wachtten.

Mijn ouders komen gelukkig volgende week en ik denk dat mijn vader (als oud-missionaris) een zware taak staat te wachten. Ik heb namelijk het idee dat hoe meer we ze vertellen, hoe slimmere vragen ze gaan stellen. En mijn kennis-limiet hebben ze al bereikt.

1 opmerking:

carla zei

Hoi Dre

Hulp is op die pad! Wij nemen de kinderbijbel mee!