woensdag 29 augustus 2007

Container

De container met onze spullen is op wereldtournee. Althans zo lijkt het. Hij maakt meer mee dan de meeste van ons in ons hele leven. Op 8 juli is alles heel zorgvuldig (in 5 papiertjes, 3 lagen karton, een rol bubbeltjesplastic en in een doos) ingepakt door de Japanse verhuizers. Aan hen kun je dit zeker toevertrouwen. Met 20 man bestormen ze je huis (schoenen aan, schoenen uit, schoenen aan, schoenen uit) en wordt alles met een precisie ingepakt dat ze het zonder risico naar de maan zouden kunnen lanceren. Zover hoefde onze spullen niet eens, maar in Japan neemt men natuurlijk geen enkel risico. De kapiteinen van de containerschepen daarin tegen wel. Midden op de Zuid-Chinese zee is "onze" boot in aanvaring gekomen met een ander containerschip. Je zou denken dat je zo'n schip op open zee wel zou zien aankomen, maar blijkbaar niet. De twee schepen (elk zo groot als een flatgebouw) zaten volledig in elkaar vast en zijn in T-vorm terug naar Yokohama gesleept waarbij de motorkamer van onze boot al onder water stond.
Gelukkig bleek -na 2 weken- dat onze container (van buiten) onbeschadigd was. Dus een tweede kans. De container werd weer op een boot gehesen en begon opnieuw aan de reis naar Maleisiƫ. Deze keer kwam het schip alleen een typhoon tegen maar daar is hij ongeschonden doorheen gekomen.
Afgelopen zaterdag is de container in Maleisiƫ aangekomen. Maar de bijhorende papieren niet (van boord geblazen?). Nu is het wachten op het vrijgeven van de container, want zonder papieren wordt de container niet vrijgegeven. Gelukkig heb ik nu zoveel tijd in Nederland (zonder remmende werking van een echtgenoot) gehad dat ik ongeveer een hele inboedel bij elkaar heb geshopt. We kunnen dus gelukkig (maanden) uit onze koffers leven.

Geen opmerkingen: